Zaterdag 10 oktober 2015, koppelwedstrijd en uitreiking prijzen seizoen 2015.

Vandaag was de afsluitend koppelwedstrijd die we aan het het einde van het visseizoen houden bij Ossesluis boven. De opkomst was redelijk. Het zonnetje was erbij, maar later kwamen er wolken en dat scheelde een jas. Bovendien stak de Oostenwind ook op, wat ook niet bevordelijk was. In het eerste uur werd er goed gevangen en daarna was het een stuk minder. Het mooie aan een koppelwedstrijd is dat je wel kunt praten met je buurman, want die zit lekker dicht bij.

Gerwin Brand en Koop Nijstad werden 1e met 2230 gram en Alberta en Bertus Mennink 2e met 1770 gram.

Na de wedstrijd werden de prijzen van het visseizoen uitgedeeld. Bij de 55+ werd Roelof de Jonge 1e met 153 punten, 2e Jan van de Beld met 137 punten en 3e Willem Dunnewind met 128 punten. In totaal werd er in hun competitie bijna 54 kilo gevangen.

Bij de zaterdag werd Gerrie Nijstad 1e met 187 punten, 2e Jan Lensen met 149 punten en 3e Roelof Doldersum met 146 punten. Hier werd in de competitie bijna 120 kilo bij elkaar gesprokkeld.


Zaterdag 3 oktober 2015, De Stuw. 14e wedstrijd.

De afgelopen week was het rustig weer en vandaag was het precies zo. Hoewel het een koude start met 4 graden was, grotendeels donker en een beetje mist. Weinig wind, het water was aardig vlak.  Het water was maximaal een meter diep, dus de vis(jes) konden lekker dicht bij elkaar liggen. Dat bleek dus ook wel in de uitslag, in het ene vak werd aanzienlijk meer vis gevangen dan in het andere. De zeelt was ook weer aanwezig, hoewel ze niet altijd geschept konden worden. Er werd heel veel kleine vis gevangen, sommigen hadden meer dan 40 stuks.

In vak A, werd Gerrie Nijstad 1e met 2500 gram en Willem Dunnewind 2e met 1800 gram. In vak B, werd Jan Lensen 1e met 1100 gram en 2e Bertus mennink met 180 gram. In totaal werd er bijna 9 kilo gevangen.

Volgende week hebben we een koppelwedstrijd,( afsluiting visseizoen) Bij Ossesluis 10 oktober 2015


 

Zaterdag 19 september 2015, Ossesluis voor het hek. 13e wedstrijd.

Vandaag zouden we de wedstrijd achter het hek bij Ossesluis houden, echter dat kon niet doorgaan aangezien men een fietspad  over de dijk gaan aanleggen, de paaltjes stonden er al. Dus hebben we besloten dat we voor het hek gingen vissen. Er stond weinig wind, wel hebben we nogal wat regen over ons heen gekregen. Iedereen bouwde zijn stek op na de loting en we konden van start om 8 uur. Sommigen vingen direct vis en anderen moesten langer wachten. Na afloop werd er gewogen en ja hoor weer was er een groot verschil tussen de vakken. In vak A: werd Gerrie Nijstad 1e met 5000 gram en 2e Roelof Doldersum met 4850 gram. In vak B werd Bertus Mennink 1e met 1050 gram en Koop Nijstad 2e met 850 gram. De 1e plaats voor het seizoen 2015 is eigenlijk al weg, maar 4 personen zitten erg dicht bij elkaar, voor de plaatsen er na. De laatste wedstrijd in de Stuw op 3 oktober zal uiteindelijk beslissend zijn. De beste 10 wedstrijden tellen mee, dus je kunt iets missen of een slechte dag hebben, deze wordt dan niet meegenomen.


 

Zaterdag 5 september 2015, Rogat tussenstuk, 12e wedstrijd.

Het beloofde een stormachtige dag te worden met veel regen en wind en helaas het kwam uit. Gelukkig had iedereen een paraplu bij zich, zodat we toch droog en uit de wind konden zitten. De wind zat eerst in het westen, maar draaide naar NW en dat maakte het vissen een stuk lastiger. Gooide je naar de overkant van het kanaal, dan moest je rekening houden met de wind, anders kwam het voer en aas niet op de juiste plaats. Helaas waren er wat afzeggingen voor de wedstrijd en we waren met een klein groepje. De vis heeft zich niet laten afschrikken, in vak A ging het niet zo goed, maar vak B was gewoon top. 3 personen brachten iets meer dan 11 kilo in de netten. Het verschil tussen hun was maar 400 gram. In vak A werd Roelof Doldersum 1e met 700 gram en Gerwin Brand werd 2e met 500 gram. In vak B werd Gerrie Nijstad 1e met 4000 gram en Jan Lensen met 3900 gram 2e, Koop Nijstad 3e met 3600 gram.

De volgende wedstrijd is op 19 september, Ossesluis achter het hek. 

Zaterdag 22 augustus 2015, Rogat viaduct, 11e wedstrijd.

Vanochtend kwam de zon spectaculair op, heerlijk rood, zie de foto op de website. Men had het gras mooi gemaaid en alleen aan de waterkant hoefden we alleen de visplek nog maar te maken. Na de loting konden we beginnen om 8 uur, direct werd er vis gevangen, nog geen grote dat kwam later wel. Er zaten stukken tussen waar er totaal niets gevangen werd. Uiteindelijk kwamen de kilo's na de weging wel te voorschijn. In vak A werd Gerrie Nijstad 1e met 5100 gram en 2e werd Jan Lensen met 2680 gram. In vak :Was Willem Dunnewind de sterkste hij werd 1e met 1480 gram en 2e Geert Frijlink met 370 gram. Al met al werd er heel veel gevangen het was bijna 15 kilo, waar onder heel veel baars. De volgende wedstrijd is op 5 september bij Rogat het middenstuk.

 

 

Zaterdag 8 augustus 2015, Ossesluis boven, 10e wedstrijd.

Het beloofde een topdag te worden, bij het voorvissen werd veel vis gevangen, uioteraard is een wedstrijd een geheel andere ervaring, de vcissen gedragen zich ook anders. Overal wordt er dan gevoerd en verder is het afwachten. Net zoals de vorige keer waren er afzeggingen, maar we gingen vol goede moed van start. Iedereen had zijn plek opgezocht en met een koude start en een stevige wind uit het noorden konden we beginnen. Direct vanaf het startsein werd er  vis gevangen, geen grote maar toch vis. Later op de dag werd het erg aangenaam , met zon in ons gezicht en de wind lekker in onze rug. De gehele ochtend bleef de vis bijten, hoewel na 11 uur werd het toch minder. Uiteindelijk hadden we toch een kleine 12 kilo bij elkaar gevangen. Al met al een fijne viswedstrijd met heel veel vis.

Uitslag in vak A:1e  Roelof Doldersum met 3400 gram en 2e  Koop Nijstad met 3100 gram. In vak B werd Jan Ballast 1e met 1550 gram en Wilem Dunnewind 2e met 950 gram. De volgende wedstrijd is op 22 augustus bij Rogat het viaduct.

Zaterdag 15 juli 2015, Ossesluis voor het hek, 9e wedstrijd.

Vandaag zou het een super slechte dag worden gezien het weer, we zouden veel regen en wind krijgen, echter dat viel reuze mee. De wind was hard die uit verschillende richtingen kwam, voornamelijk uit het Z.W. We hebben maar weinig regen gehad.  Deze wedstrijd had veel te maken met afzeggingen door vakantie, blessures en het voorspelde slechte weer. De wedstrijd speelde zich in de morgen af, dus wij hadden geluk. Later in de middag werd het een heel stuk minder gezellig. De vraag was hoe reageerden de vissen op het weer en met name 's nachts schijnt het behoorlijk gehoosd te hebben. Zoals gewoonliijk vissen wij in 2 vakken en dat maakte behoorlijk veel verschil.

In vak A werd Koop Nijstad 1e met 350 gram en 2e werd Jan Lensen met 220 gram. In Vak B werd Roelof Doldersum, de glorieuze winnaar met 4000 gram en goede 2e werd Gerwin Brand met 2450 gram.

De volgende wedstrijd is op 8 augustus bij Ossesluis boven.

 

Zaterdag 11 juli 2015, Rogat achter het hek, 8e wedstrijd.

De dag begon vrij koud en dat bleef bijna de hele ochtend zo, tegen half 12 kwam eindelijk de zon door en toen was het eigenlijk korte broeken weer. De vis kwam slecht op gang, sommigen wisten pas tegen het eind van de morgen vis te vangen, Gerwin Brand die deed hele goede zaken, hij was deze keer de topper. Er werd wel veel brasems gemist of op de voerplaats of boven in het water. Ze zaten er wel, maar vangen was er niet echt bij. Alberta mennink ving direct in het begin vis, maar het net was schijnbaar te klein, want de vis kwam er niet in, die kreeg onmiddelijk weer de vrijheid, wat dus niet de bedoeling was.

In vak A werd Gerwin Brand 1e met 2800 gram, 2e Jan Lensen met 980 gram. In vak B, werd Gerrie Nijstad 1e met 750 gram en 2e werd Willem Dunnewind met 540 gram. De volgende wedstrijd is bij Ossesluis voor het hek op 25 juli.


 

Nachtwedstrijd 3 juli 2015 bij de Haandrik te Coevorden.

Vorig jaar hebben we gehoord, dat we het riet niet mochten beschadigen, dus we hadden een ander parkoers uit gezocht. We waren met 8 personen, na de loting om 19.00 uur gingen we naar onze stekken. Alles werd opgebouwd, zodat we ook rustig 's nachts konden vissen. Veiligheid staat in ieder geval voor op. Het weer was top, beetje wind en een heerlijke temperatuur. De verwachtingen waren niet hoog gespannen, de Vis speelde niet in het water en verder hadden we nog een paar jetskies die het water flink in beroering zette.

Zoals de verwachtingen waren, kwam het eigenlijk ook uit, er werd wel vis gevangen, maar de brasems lieten het flink afweten. Veel vissen om en nabij 20/25 cm en een paar halfwassen brasempjes. Om 1 uur 's nachts hebben we wat gegeten en gedronken. Daarna gingen we weer verder vissen. 1 persoon had 4 vissen, waar hij maar 1x beet heeft gezien. Tinus Soer heeft de wedstrijd gewonnen met 3850 gram, 2e Gerrie Nijstad met 3000 gram en 3e Jan lensen met 2200 gram. Zoals je kunt lezen waren de vangsten matig tot zeer slecht en zeker vergeleken met vorig jaar.


Zaterdag 27 juni 2015, Rogat boven, 7e wedstrijd.

De dag begon redelijk met veel zon, maar dartwas gauw afgelopen, kregen we regen of niet .Al met al we bleven ervan verschoond. De wind trok wel aardig aan en op de voorgrond hoorden we veel motorgeluid die richting Assen trokken, jawel de TT was vandaag. De vissen waren in het begin goed aan het azen, hoewel sommigen de vis niet binnen kregen, dikke brasems werden verspeeld boven in het water. Aan het eind van de ochtend werden ze aanzienlijk actiever, sommigen wisten in het laatste kwartier zelfs 4 vissen te vangen. Over al algemeen door de missers was de vangst veel te laag.

vak A:Egbert Kroezen met 1400 gram, 2e Gerrie Nijstad met 200 gram, 3e Alberta Mennink met 60 gram. In vak B. Koop Nijstad met 1200 gram, 2e Jan Lensen met 700 gram en 3e Roelof Doldersum met 230 gram.

a.s weekend hebben we nachtvissen en de eerstvolgende competitie wedstrijd is op 11 juli  Rogat achter het hek.


Bij de Kniepe (oude tolhuis) hadden ze mooi een groot aantal struiken weggehaald en grote bomen. Dat maakte het een stuk gemakkelijker om de bordjes uit te zetten. De dag begon goed met mooi weer en een westenwind, later op de dag kregen we slecht weer met regen. De vis wilde in het begin heelk goed bijten tot 9 uur en daarna viel het helemaal stil. Roelof Doldersum moest 2 grote vissen laten gaan, aangezien zijn snoer niet sterk genoeg was. De vaste stok was dit keer het beste, hoewel de vis klein was.

Vak A:Willem Dunnewind met 420 gram, Geert Frijlink met 330 gram en 3e Alberta Mennink met 210 gram. Vak B: Egbert Kroezen met 1390gram, 2e Gerrie Nijstad met 1350 gram, 3e Koop Nijstad met 500 gram. De volgende wedstrijd is op 27 juni Rogat boven.


Zondag 7 juni 2015, Ossesluis achter het hek. De Woldencup

Zondag 7 juni hadden we de woldencup weer op het programma staan, dat is altijd de 1e zondag in juni. De organisatie was dit keer door de Wijk geregeld. Het parkoers was in 2 vakken verdeeld en er waren bijna 20 personen aanwezig. Het was een prachtige dag met veel zon en een stevige noordenwind. Al met al was het goed uit tehouden, zelfs voor de vissers die niets of bijna niets te doen hadden. De vis was dit keer erg eenzijdig bij elkaar gaan liggen. Vak B was de glorieuze winnaar en de laatste man in Vak, dus tegen B aan, heeft ook goed mee kunnen doen.

Uitslag: vak A: Jelle Oosterveen 6000 gram, 2e A.Doorn 1920 gram en 3e Jan Nes met 1480 gram

Vak B: F.Oostra, 1 van de jongste deelnemers werd 1e met 16300 gram. 2e Gerrie Nijstad met 9900 gram, 3e R. Doorn 7600 gram


Zaterdag 30 mei 2015, Wold AA, 5e wedstrijd.

Vanochtend waren we met een kleine groep vissers neer gestreken bij De Wold AA in Ruinerwold. Een groot deel had namelijk afgezegd. Na de loting konden we vissen,  De kleine vis beet direct vanaf het begin, tot half tien zelfs uitstekend. We kregen een onweersbui over ons heen en nadat die was weggetrokken stak er een heel harde wind op, eerst vanuit het westen en dat draaide door naar het NW. Het vissen werd daardoor heel lastig, aangezien je de dobber bijna niet meer op de voerplek kreeg. Er is maar 1 brasem gevangen,door Gerrie, wel gingen er een aantal vissen door de lijn. Die tellen dus niet mee.

In vak A werd Gerrie Nijstad 1e met 1950 gram en Koop Nijstad 2e met 900 gram. In vak B werd Geert Frijlink 1e met 750 gram en 2e Roelof Doldersum met 700 gram.

De volgende wedstrijd is op 7 juni de Woldencup en op 13 juni  bij de Kniepe het Tolhuis.


 


Zaterdag 9 mei 2015, rogat tussenstuk, 4e wedstrijd.

Het waaide vandaag erg hard aan de waterkant WZW5, degene die een plek hadden bij de bomen hadden er veel minder last van. In vak A stonden daarom veel paraplu's, die goed verankerd moesten worden. Gelukkig bleef het droog, de vissen hadden in vak A geen zin om te bijten, in vak B was het aanzienlijk beter. Hoewel we vandaag de helft minder aan gewicht hadden dan de vorige keer. Nu hadden we 7.5 kilo en de vorige keer zaten we boven de 14 kilo.

Winnaar in vak A is Jaap Giethoorn met 1250 gram, 2e Willem Dunnewind met 700 gram. Gerrie Nijstad is 1e geworden in vak B met 2550 gram, 2e Gerwin Brand met 2280 gram.

De volgende wedstrijd is op 30 mei in de Wold AA bij Ruinerwold.

Zaterdag 2 mei 2015, Rogat Viaduct, 3e wedstrijd.

Vanochtend waren er plekken waar het behoorlijk mistig was, de mist trok snel weg omdat de zon tevoorschijn kwam.  Al met al een leuke dag om te vissen zeer aangenaam weer en weinig stroming. De wind kwam uit verschillende richtingen het meest uit het z.o. De vissen hadden er zin in want er werd vanaf het begin direct gevangen, hoewel geen grote vis maar toch, ze waren er. Het is prettig als je vaak beet hebt, want dan blijf je alert. Na half 10 werd het een stuk rustiger, hoewel je ook dan nog wel wat kon vangen. Maar veel was het niet meer, Echt in het eerste uur moest je je slag slaan.

Uitslag vak A: Roelof Doldersum met 3330 gram en 2e Bertus Mennink met 1700 gram. In vak B: werd Jan Lensen 1e met 3180 gram en 2e Jaap Giethoorn met 2060 gram. In totaal werd er bijna 14 kilo vis gevangen. De volgende wedstrijd is op 9 mei bij Rogat middenstuk. Wie weet opnieuw een spektakel.


Zaterdag 18 april 2015, ziekenhuis meppel, 2e wedstrijd

Vanochtend begon de dag prima met een opkomende zon net na half 7. Om kwart over 7 werd er geloot en daarna kon iedereen naar zijn of haar stek om alles klaar te leggen voor de wedstrijd. De wind kwam uit het NO.  en de stroming was af en toe hard, hoewel het grootste deel goed met de dobber gevist kon worden. Direct vanaf het begin werd er gevangen, geen grote vis, maar toch het was een begin. Degene die voor de vaste hengel heeft gekozen waren deze keer in het voordeel. Zij hebben de wedstrijd in hun voordeel afgesloten. (foto's staan op de website visgenoegen.nl)

In vak A werd Willem Dunnewind 1e met 1960 gram en Koop Nijstad 2e met 1330 gram. In vak B ging de 1e plek naar Jan Lensen met 2670 gram en 2e werd Gerrie Nijstad met 1200 gram.

De volgende wedstrijd is op 2 mei bij Rogat viaduct.


Zaterdag 4 april 2015, de Stuw 1e wedstrijd

Vandaag was onze 1e wedstrijd van de competitie 2015 aan de Stuw. Wij hadden geen hoge verwachtingen voor deze dag, aangezien er bij Alteveer gebaggerd was en de vele regen van deze week. Na de loting werden de hengels gereed gemaakt en na het startsein konden we aan de slag. Heerlijk zacht weer en zeker als de zon er door kwam, hoewel een warmtepak toch wel aangenaam was. Er werd wel vis gevangen maar niet zoveel en zeker niet in gewicht. Roelof Doldersum ving vis maar deze werd naast het leefnet gegooid wat niet de bedoeling is. Jan Lensen kon zijn dikke zeelt niet binnen krijgen, deze kwam onder het schepnet en was daarna los geschoten. Foto's kun je vinden op onze website: visgenoegen.nl.

Gerrie Nijstad werd 1e in vak B met 650 gram,(ca. 15 visjes). 2e werd Jan Lensen met 330 gram. In Vak A werd Koop Nijstad 1 met 140 gram en Roelof Doldersum werd 2e met 30 gram.

De volgende wedstrijd is op 18 april achter het ziekenhuis meppel aan de Vaartweg.


Uitslag competitie 2014

De 55 plussers hebben de competitie afgesloten.  Van de 12 wedstrijden telden er 10 mee. De winnaar is geworden Jan van de Belt met148  punten. 2e is geworden Albert Scheper met  140 punten en 3e Willem Dunnewind met137 punten. In totaal hebben zij iets meer dan 64 kilo vis gevangen.

Bij de zaterdag competitie hadden we 14 wedstrijden waarvan er 10 meetelden. Al met al was het een spannend Tussen de nummer 1 en 2 zat welgeteld 1 punt verschil.

1e werd Gerrie Nijstad met 172 punten, 2e Jaap Giethoorn met 171 punten en 3e werd Koop Nijstad met 134 punten. In totaal werd er deze competitie iets meer dan 116 kilo gevangen.

Zaterdag 11 oktober 2014, koppelwedstrijd Ossesluis onder.

Vanochtend hadden wij onze afsluiting van de competitie met een koppelwedstrijd bij Ossesluis.De deelnemers hadden er veel zin, het was lekker weer en geen tot weinig wind. De berm was lekker gemaaid dus je kreeg geen erge natte voeten. De zon kwam later op de dag af en toe te voorschijn en dat was best aangenaam. De koppels waren goed bezig, de ene viste met een vaste hengel, terwijl een ander met de feeder aan het werk was.

De uitslag van de koppelwedstrijd: het koppel Roelof Doldersum en Jan Lensen werd met grote voorsprong 1e zij hadden 8600 gram bij elkaar gesprokkeld. Als 2e eindigden Gerwin Brand en Gerrie Nijstad met 2420 gram. In totaal werd er iets meer dan 15 kilo aangeboden.

 

Zaterdag 4 oktober 2014, Rogat boven achter hek, 14e wedstrijd.

www.visgenoegen.nl. Vandaag was de laatste van de 14 competitiewedstrijden.Van de 14 wedstrijden tellen de beste 10 mee. Dus het is mogelijk dat je door vakantie 1 of 2 wedstrijden mist, maar dan kun je nog altijd kampioen worden. Het gras was voor ons gemaaid, dus we hoefden zelf niet meer aan de slag. Met een lekker zonnetje en veel wind begonnen we aan de wedstrijd, tot 9 uur werd er redelijk gevangen, het was veel kleine vis, daarna viel het stil. Af en toe had je er weer 1, echter het ging niet al te best. Op 1 na kon iedereen vis aanbieden, de kopplekken hebben het waar gemaakt zij werden allebei 1e in hun vak.

In vak A, werd Jan Ballast 1e met 1470 gram, 2e werd Willem Dunnewind met 540 gram. In vak B werd Jaap Giethoorn 1e met 1150 gram en Gerrie Nijstad werd 2e met 740 gram. In totaal werd er bijna 5 kilo bij elkaar gesprokkeld.

Op 11 oktober hebben we nog een koppelwedstrijd bij Ossesluis, waarna de prijzen van de zaterdag competitie worden uitgereikt.


Zaterdag 27 september 2014, Rogat midden, 13e wedstrijd.

www.visgenoegen.nl Voor de 3e keer achter ekaar hadden we in de morgen mist, deze loste langzaam op door de warme zonnestralen. Verder was het een prachtige dag met heel weinig wind en veel zon, alleen bleef die voor ons voornamelijk achter de bomen. In vak A de kom, was het water rustig, stond bijna stil en in vak B hadden ze veel stroming zij zaten meer in het kanaal. Het voordeel van stromend water is dat de vis meer los is, te hard stromen is ook niet goed, aangezien je dan de dobber nauwelijks kunt houden.Alle vissers konden vis aanbieden. In vak B(kanaal) werd de meeste vis gevangen. Jaap Giethoorn werd hier 1e met 3400 gram en Gerrie Nijstad werd 2e met 2720 gram. Vak A werd een prooi voor Koop Nijstad met 1600 gram en 2e werd Jan Lensen met 1050 gram. In totaal werd er iets meer dan 11 kilo bij elkaar gesprokkeld.

De laatste competitiewedstrijd word op 4 oktober gehouden bij Rogat achter het hek. Daarna hebben we nog een koppelwedstrijd bij Ossesluis op 11 oktober.  Wie graag mee wil vissen is van harte welkom. De loting vind plaats om 07.15 uur.


Zaterdag 20 september 2014, Ossesluis onder, 12e wedstrijd.

Vanochtend was het zeer mistig, het was vooral voorzichtig rijden om bij Ossesluis te komen.(zie foto's op de website visgenoegen.nl. Je hield je in ieder geval keurig aan de snelheid, zelfs soms nog wel minder. De bordjes waren inmiddels uitgezet en het loten kon beginnen. Vak A had de beste papieren, aangezien zij op plekken zaten waar regelmatig werd gevist. In vak B was het precies andersom, je moest je een weg banen door het riet om een visplek te creëren. Vol goede moed gingen we van start, sommigen wisten direct vis te vangen, terwijl anderen de hele ochtend op beet zaten te wachten en zij wachten nog steeds. Uiteindelijk na het wegen bleek dat er 4 vissers geen vis konden aanbieden. In vak A werd Gerrie Nijstad 1e met 2330 gram en 2e Jan Lensen met 1420 gram. In vak B ging de 1e plaats naar Bertus Mennink met 1600 gram en 2e werd Jaap Giethoorn met 1200 gram. In totaal werd er 7560 gram vis aangeboden.


Zaterdag 6 september 2014, Ossesluis achter het hek, 11e wedstrijd.

De dag begon erg mistig, (zie foto's op de website visgenoegen.nl) het was fris en je had laarzen nodig, anders waren je voeten/schoenen direct nat. Het gras was aan de redelijk kant, ondanks dat er wel op sommige plaatsen gemaaid moest worden om je stek bevisbaar te krijgen. Na het optuigen van de stek kon er gevist worden. De vis liet zich niet gemakkelijk verschalken, het was veel kleine vis.  Er was zelfs tijd om met elkaar rustig te praten, verder waren er mooie plaatjes te maken van de natuur. De kopstekken hadden wel grote vis op de plaats liggen en die werden ook gevangen. 

In vak A werd Wim Luchies de glorieuze winnaar met 4800 gram en 2e werd Jaap Linthorst met 450 gram. In vak B werd Alberta Mennink de winnares met 2150 gram en Jan Lensen werd 2e met 1250 gram. De volgende wedstrijd vindt plaats op 20 september Ossesluis onder.

 

Bestuurswedstrijd 30 augustus 2014 kanaal coevorden-haandrik

De dag begon erg nat, er waren pittige buien, die later verdwenen en het zonnetje kwam sporadisch te voorschijn, al met al viel het best mee. De wind lag dwars op het water en af en toe waren er stevige vlagen, die de hengel behoorlijk scheef trok. De vissen warren erg klein, Jan Lensen was de enige die een kleine brasem had gevangen. Hij werd dan ook 1e met 2550 gram, Gerrie Nijstad had op de kop af 2 kilo. Hij had ook nog een kleine giebel voor dat het eind signaal klonk. Met de feeder naar de overkant had weinig zin, je kreeg daar bijna geen beet, de meeste vissen vissen werden tussen de 9 en 15 meter gevangen.

Na afloop gingen we naar Haverkort en  wat troffen we daar in de spoelbak, jawel een krokodil, het was dan ook lastig om de glazen goed af te spoelen. Na een hapje en een drankje keerden we weer huiswaarts.


 


Zaterdag 23 augustus 2014, Rogat achter het hek, 10e wedstrijd.

Vanochtend was het een frisse start bij Rogat achter het hek, het was 9 graden toen we begonnen, met weinig wind uit het westen. Een prachtig zonnetje was er bij en de temperatuur liep lekker op. Zoals wel vaker hadden de weergoden toch een verrassing in petto en wel aan het eind van de morgen, waarbij we getracteerd werden op een fikse bui.

Het vissen ging prima, wat we niet verwacht hadden met zoveel water in de afgelopen week. Er werd veel kleine vis gevangen, maar ook grote brasems. De vangst was geweldig, jammer voor degene die niet mee hebben gedaan. Het was niet dat wij bezig waren, maar de hond van Gerrie vond dat die ook goed zijn best had gedaan, goed nat en maar graven. Gerrie Nijstad had volgens mij daar inspiratie uitgeput, hij won in Vak B met grote overmacht, zijn vangst in totaal 8700 gram. Koop Nijstad werd goede 2e met 3650 gram. Vak A werd een prooi voor Jaap Giethoorn met 4200 gram en 2e werd hier Jaap Linthorst met 750 gram.

De volgende wedstrijd is op 6 september, Ossesluis achter het hek.


 

 

Zaterdag 28 juni 2014, Ossesluis achter het hek, 6e wedstrijd

Iedereen was vanmorgen op tijd aanwezig en na het loten, gingen we met z'n allen onze stek opbouwen. Er waaide een matig windje voornamelijk uit het zuiden. Er was afgewisseld zon en bewolking, we hebben het in ieder geval droog gehouden. Er is niet veel gevangen, maar wat wel het geval was, er waren veel brasems en stekelbaarzen die ter weging werden aangeboden. Een aantal brasems zaten nog onder de paaipukkels wat wel erg laat in het seizoen is. In vak A:werd Jaap Linthorst 1e met 1400 gram en Wim Luchies volgende hem op de voet met 1350 gram.

In vak B werd Roelof Doldersum 1e met 4160 gram en Koop Nijstad werd 2e met 2750 gram.

De volgende wedstrijd wordt op 12 juli gevist bij het ziekenhuis meppel

Zaterdag 14 juni 2014, De Kniepe tolhuis, 5e wedstrijd.

De wedstrijd werd gehouden bij de Kniepe, het Tolhuis. Vanochtend was het een frisse start en dat ging niet over in de loop van de morgen. De Noordenwind trok redelijk aan en we hadden de wind in het gezicht. Na het loten werd de visplek betrokken. Er werd veel kleine vis gevangen, bij de één tot ca.09.15 uur en bij de andere pas na 10.00 uur.  Vak A: Er werd door Wim Luchies een prachtige grote zeelt gevangen waarbij hij ook 1e is geworden met een totaal gewicht van 2310 gram, 2e werd Jan Lensen met 1180 gram. In vak B:wred Jaap Giethoorn 1e met 1350 gram, 2e Koop Nijstad met 600 gram. De volgende wedstrijd is bij Ossesluis achter het hek.

 


Donderdag 12 juni 2014, Middenveld bokaal  (beilen, zuidwolde, ruinen,hoogeveen en westerbork)

Onze vereniging was uitgenodigd voor bovenstaande wedstrijd, we mochten met 4 personen deelnemen. evangen en tegen 21.00 uur werd het voor sommigen aanzienlijk beter, er werd veel brasem gevangen. In hAan het water de linthorst Homankanaal in Beilen, waren 20 visstekken. het zag er prachtig uit. De organisatie goied gereled en we konden starten om 18.30 uur tot 21.30 uur. Er werd veel kleine vis get andere vak werd redelijk Zeelt gevangen. De uitslag werd beked gemaakt onder het genot van een hapje en een drankje. 1e Westerbork en zij gingen met een prachtige koffiemok naar huis, 2e Beilen, 2e Hoogeveen, 4e Ruinen en Zuidwolde werd 5e. Het is voor herhaling vatbaar.


Zaterdag 31 mei 2014, Rogat achter het hek, 4e wedstrijd.

www.visgenoegen.nl

De dag begon fris en later werd het steeds beter met veel zon en een n.w. wind. De verwachtingen waren niet hoog gespannen, aangezien het behoorlijk daarvoor heeft geregend. Het gras stond behoorlijk hoog en het was drijfnat, laarzen had je nodig om aan de waterkant te komen. Nadat men zich naar de plaats heeft begeven, begonnen we te vissen. De stroming viel mee, wel lag er veel schuim op het water (zie foto'sop de website). Een aantal zaten met vaste hengels, de rest met de feeder. Aan het eind van de wedstrijd werd de balans opgenomen.

Vak A: 1e Jaap Giethoorn met 2960 gram, 2e Koop Nijstad met 1740 gram. Vak B werd een prooi voor Gerrie Nijstad met 1980 gram en 2e werd Jan Lensen met 630 gram


 


 


Zaterdag 17 mei 2014, besturenwedstrijd rayon 3

De besturenwedstrijd werd gehouden in de Urkervaart, 41 deelenemers, waaroder Gerrie en Koop. Het wedstrijdparcours werd in 2 gedeelten gehouden. In vak had het erg moeilijk om bij het water te komen, aangezien daar weinig werd gevist. Het riet stond zeker 1 meter hoog en vanaf de straat moest je een behoorlijk stuk vlak maken. In de vangst werd het ook duidelijk dat dit het mindere vak was.

Wij hadden niets in te brengen, echter er werd wel veel vis gevangen, al met al 90 kilo. De winnaar had 22 kilo in het 1e vak, hier waren nog veel kanjers (6) die een gemiddeld gewicht hadden van 6 kilo. In het 2e vak was 6 kilo het hoogst. Daarna vielen de gewichten heel snel terug. Het was een leerzame wedstrijd met prachtig mooi weer. De prijsuitreiking werd gehouden in cafe chillers in emmeloord, het eten was uitstekend. 


 

Zaterdag 3 mei 2014, Rogat onder. 3e wedstrijd www.visgenoegen.nl

De 3e wedstrijd is gehouden bij Rogat onder, de 12 deelnemers werden op een ruim parkoers verdeeld in 2 vakken. Iedereen had een mooi groot stuk water voor zich, waar ze naar hartelust de vissen konden vangen. Met een koude noorden wind die uit alle richtingen kwam en onder een aangenaam zonnetje gingen we van met goede moed van start. De vis dacht daar wel wat anders over en wilde slecht bijten. Dat gaf aan Tieme Krikken de tijd om zijn haar helemaal weer in fatsoen te krijgen. Hij pakte zijn kam en ging er mee aan de slag. (hoezo ijdel). Alleen heeft het niet geholpen, hij ging namelijk direct weer met zijn handen door het haar. Willem Dunnewind heeft na zijn 1e zaterdag wedstrijd de smaak helemaal te pakken, hij werd namelijk 1e in zijn vak.

Uitslag vak A: Willem Dunnewind met 410 gram, 2e Tieme krikken met 400 gram. Vak B. Jaap Giethoorn met 980gram en 2e gerrie Nijstad met 450 gram. In totaal werd er 3650 gram gevangen.

De wedstrijd van 17 mei wordt verplaatst naar 27 september ivm de Rayon wedstrijd van de besturen.

Dus de volgende competitiewedstrijd is op 31 mei 2014, Rogat boven achter het hek.


 


 


Zaterdag 19 april 2014, ziekenhuis Meppel, 2e wedstrijd

Zaterdag was een dag van uitersten wat het weer betrof, het begon koud 6 graden en donker met een stevige Z.O.wind kracht 4-5. Later in de ochtend kwam de zon  erbij en dat gaf een aangenaam weertje. De wind stond bijna strak over het water, waardoor vissen met een vaste stok toch problemen gaf. Met de feeder kwam je het beste tot je recht.

We waren met 10 personen en iedereen wist vis te vangen, hoewel het leek dat niemand meer dan 3 visjes mocht vangen, t.w. 8 personen. Gerrie en Koop wisten er meer te vangen. Willem Dunnewind en Geert Frijlink kwamen sinds lange tijd weer op de zaterdag mee vissen, zij vissen doorgaans op de woensdagen hun wedstrijd. De kopplekken hebben het meeste gewicht gevangen.

Vak A: Gerrie Nijstad met 2850 gram en 2e Koop Nijstad met 900 gram

Vak B: Jaap Linthorst met 1100 gram en 2e Roelof Doldersum met 340 gram

De volgende wedstrijd  is op 3 mei bij Rogat het viaduct.


Weekend vrijdag tm zondag 11 tm 13 april 2014.

Gerrie en Koop Nijstad gaan ieder jaar een weekendje vissen in Spijkenisse, meestal vissen wij bij de uitmonding van de Bernisse in het Spui, zo ook de vrijdagmiddag, helaas de vissen werkten niet mee, we hadden ieder maar 1 brasem. Zaterdagochtend gingen we naar dezelfde plek, alleen zat er een litouwse man, dus zat er voor ons niet anders op om een andere plek te zoeken. Onderweg naar de Voornse kanaal waar we vorig jaar ook hebben gevist, zagen we een ander water. Het bleek de Bernisse te zijn midden in een natuurgebied. We mochten er vissen volgens het waterboekje en dat hebben we gedaan.In het 1e uur, was het ingooien en vangen, veel voorn en soms hele grote.  De eenden waren heel mak, ze kwamen op onze vlonder en het voer werd gewoon uit de bak gehaald, ze waren gek op maiskorrels.Daarna viel het helemaal stil, we zijn weggegaan, nadat we eerst bij de forellenvijver hebben gekeken, die achter ons lag. Ons volgende water was dus het Voornse Kanaal waar vele grote wedstrijden worden gehouden. Toen we aankwamen was er net een wedstrijd ten einde. Ze leken niet veel gevangen te hebben, Gerrie kon dat goed bekijkne, aangezien ik reed. We hebben een plek opgezocht, je mag daar alleen van visvlonders vissen. Gerrie kreeg direct vis op de plek en heeft de hele tijd doorgevangen, veel kleine voorntjes en een dikke brasem. Ik zelf was minder gelukkig, wel vis maar veel minder dan mijn broer.

Zondagmorgen gingen we weer naar het Spui en opnieuw was de plek bezet, we zijn doorgereden naar het Voornse kanaal, waar gisteren veel karpervissers zaten. Dit was helemaal op het eind van het kanaal. Er waren meerdere vissers die hier ook wilden zijn, we hadden net de visspullen op de plek gezet en ja hoor, iemand anders wilde hier ook vissen, helaas voor hem, wij waren er eerder.

Vol goede moed begonnen we te vissen en eindelijk had ik eens meer geluk dan Gerrie, werd ook eens tijd. Beide wisten we veel voorn te vangen en ik had iets meer brasem dan mijn broer. Volgend jaar gaan we opnieuw de strijd aan met de vissen in Zuid Holland, we kijken er al vast naar uit. Verder hebben we een paar foto's gemaakt die we jullie niet wilden laten missen. Zoals je ziet fantastisch viswater.

Stuur zelf ook eens iets, dan kan dat ook op de site geplaatst worden. Iedereen heeft vast wel iets leuks meegemaakt, dat men wil delen. Verder probeer ik te regelen dat alle foto's in een soort van roulatie komen te staan. En dat voor vrije inzendingen een nieuwe map aangemaakt kan worden.